Gépagy blog

Gépagy blog

Ember vs. robot: szamuráj kardpárbaj mesterfokon

2015. június 11. - fulopmiklos

Vajon ki nyeri a kihívást? A vörös sarokban Machii Isao, a tradícionális japán kardvívás, az Iaido nagymestere. A kék sarokban a MOTOMAN-MH24 precíziós robot. A feladat egyszerű, szeletelni kell minden mennyiségben.

samurai_swordfight.jpg

A küzdelem egyáltalán nem lefutott, ugyanis Isao mester ötszörös Guinness World rekorder, képes a 200 mph sebességgel felé száguldó kisméretű pelletet kettévágni. A mester ezen kívül 1000 bambuszt képes felszeletelni 36 perc 4 másodperc alatt, valamint egyszerre nyolc szőnyeget bír átvágni. Ez a teljesítmény is azt bizonyítja, hogy Machii Isaot nem véletlenül a világ egyik legjobb kardforgatójaként tartják számon.

A MOTOMAN-MH24-nek még nincs értékelhető mérlege. Az újoncról azt kell tudni, hogy nagy precizitású robot, tömege 24 kg, valamint a leggyorsabb működési teljesítményt produkálja a hasonló robotok között. Úgy optimalizálták, hogy a mozdulatokat képes megtanulni, finomítani is.

Valójában nem szemtől-szembeni küzdelemről van szó, hanem a hagyományos Iaido kihívásoknak megfelelően például citromot szeletelnek és szőnyegeket vágnak ketté.  Az alábbi videóból kiderül, ki nyerte a kihívást.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr887533966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása