Gépagy blog

Gépagy blog

Legyen saját viharfelhője!

2016. január 10. - fulopmiklos

Rajzfilmeken, animációkban látni olyat, hogy a főhős idegállapotának illusztrálásaképpen a feje fölé haragos viharfelhőt rajzolnak az alkotók, amely aztán minden lépését követi. Nos ez már nem mese, bárkinek lehet saját viharfelhője a nappali közepén.

cloud.gif

A Cloud lámpa és hangszórórendszer megjelenésében és hangjában egy valódi viharfelhőt utánoz. A szobában elhelyezett interaktív világítótest a mozgásokra, hangokra villámlással és mennydörgéssel reagál. A puha réteg alatt helyezték el a tervezők a fényeket, mikrofonokat, mozgásérzékelőt, és hangszórókat. Egy távirányító segítségével lehet játszadozni a felhővel, de akár be is lehet programozni, hogy reagáljon bizonyos hangokra, vagy a felhasználó jelenlétére. Audiovizuális rendszerén keresztül képes bármilyen Bluetooth-kompatibilis eszközről zenéket is lejátszani.

richardclarkson3.jpg

Az alkotó Richard Clarkson, multidiszciplináris tervező, aki elsősorban New Yorkban és Új-Zélandon tevékenykedik. A Cloud okosfelhő már megvásárolható, ám az ára elég borsos: 3360 dollárért kínálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr638245380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása