Gépagy blog

Gépagy blog

A legőrültebb villanykapcsolók, amikkel igazán menő lehet a lakásod!

2016. január 06. - fulopmiklos

A dizájnőrület néha egészen hajmeresztő megoldásokat produkál! Még egy hétköznapi villanykapcsolóból is igazi „csodaságot”, lehet csinálni, nézzük a legőrültebbeket.

1. A félreértés kizárt, a villanykapcsoló tervezőjének az üzenete egyértelmű: itt megfutamodni nem lehet, maximum lekapcsolni a világítást!

1-male-female-switch.jpg

2. Érteni véljük a jó szándékot, de hát a funkcionális bóvli kegytárgyak kitalálásának is van határa! Ezúttal a készítő túl messzire ment, még ha a jó szándék vezérelte is!

2jesusswitch.jpg

3. Nem kell bajlódni a villanykapcsoló keresgetésével. Egyszerűen csak felakasztod a kabátod a fogasra és felkapcsol a lámpa. Energiatakarékos is, mert távozáskor biztos, hogy lekapcsol. De mi van azokkal, akik nem ismerik a rendszert? Nos, azok kutathatnak rendületlenül a villanykapcsoló után.

3hookswitch.jpg

4. Az ellenség megtévesztése. Mire megtalálod a kapcsolót, még ott van a komoly fejtörés, hogyan működik? A közepét hiába nyomogatod.

5-modern.jpg

5. Ezt a kis szellem alakú kapcsolót a gyerekek ijesztgetésére találták ki. Az ötletgazda Tim Holley, az energiahatékonyság jegyében készítette el a kapcsolót, és Tio-nak nevezte el. Ha a villany egy óránál kevesebb ideig van bekapcsolva, akkor mosolygós zöld arcocska figyel vissza a gyerekekre. Ha négy óráig nem kapcsolják le, az arcra döbbenet ül ki, majd az eszköz sárgára vált, végül, ha nyolc óránál tovább működik, a kapcsoló ábrázata dühös lesz, színe vörösre vált. Ilyen formán igyekeznek a gyerekeket a környezettudatos viselkedésre nevelni.

6-bubble.jpg

6. A sznobok villanykapcsolója kristály, amely jól megy az ékszerekhez. No comment!

7swarovski.jpg

7. Újévi malacpersely helyett jön az energiahatékony villanykapcsoló. Dobj be egy húszast, és öt percig fényeskedik neked. Bizony sokba kerül az örök világosság! Abba már bele sem merünk gondolni, hogy mi van akkor, ha elfogy az apró...

8bank.jpg

9. Ez a villanykapcsoló is a vendégeknek szól. Annyira értékes - hiszen aranyból van -, hogy plexi mögött kell tartani! Ha nem lenne világos elsőre, akkor eláruljuk, hogy egy távirányítóval van dolgunk, amellyel a kanapén ülve kapcsolhatjuk le és fel a világítást. Más kényelmi funkció nem fért bele az egyébként igen drága eszközbe.

9lucite.jpg

10. A videójátékokon edződöttek könnyebben működésbe tudják hozni a joystick bizonyos állásával elérhető kapcsolót.

13gamer.jpg

11. Han Solo aktuálisabb, mint valaha, hiszen az új Star Wars moziban ismét láthatjuk a filmvásznon a Harrison Ford alakította legendás figurát. Ki ne szeretne hát egy ilyen kapcsolót?!

14han-solo.jpg

+1 Végezetül ajánlunk egy kapcsolót, amely a lehetőségét kínálja annak, hogy valami igazán egyénit, kifejezőt vagy vicceset hozzunk létre, hiszen a gyártó a ránk bízza a dolog kreatív részét. Családi fotóinkkal vagy az internetről letöltött képekkel is díszíthetjük a lakásunkat a Schneider Electric kapcsolóinak segítségével, amely egyfajta képkeretként funkcionál.

merten-creativ-schneider.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr568242352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása