Gépagy blog

Gépagy blog

Szünetmentes energia az évi 300 millió energiaital gyártásához!

2015. szeptember 22. - fulopmiklos

Hazánk neves energiaital-gyártó cége, a HELL Energy Magyarország Kft. – amely piacvezető Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Cipruson és Azerbajdzsánban, továbbá több mint 40 exportpiacon is jelen van - összetett, automatizált energiaital-gyártást folytat szikszói üzemében. Mivel ebben a térségben elég gyakoriak a feszültség-kimaradások, az évente megközelítőleg 300 millió doboz energiaital zavartalan gyártása szünetmentes áramforrást igényel.

hell_energy.jpg

A tápfeszültség visszaesése a programozható logikai vezérlők (PLC) leállásához és termeléskieséshez vezethet. Ennek a rendszeresen visszatérő problémának és a vele járó termelés-kiesésnek megelőzésére keresett megoldást a HELL Energy.

Az italgyártó vállalat villamosenergia-kereskedelmi partnere az ÉMÁSZ a kihívásra adott válaszként több megoldási javaslatot készített a HELL Energy számára. Számos, a megoldás műszaki feladataira vállalkozó cég közül végül az ABB feszültség stabilizáló berendezését hívta segítségül az emelt szintű ellátás biztosítása érdekében.

hellgyar.jpg

Az ABB Kft. a regisztrált feszültségadatok, a terhelések és az áramerősségek alapján  négy darab ABB PowerWave33 típusú, 400 kW teljesítményű feszültség stabilizáló berendezést, azaz UPS-t, valamint 5 perc áthidalási időre elegendő akkumulátorokat szállított az ÉMÁSZ részére. A megoldás kiterjed többek között az UPS berendezés és akkumulátor telep beszerzésére, helyszínre szállítására, meglévő főelosztó módosítására, az UPS elosztók legyártására, a helyszíni beépítésre és beüzemelésre, valamint a beüzemelő szervezet  részére tartott képzésre.

A beszerzett szünetmentes tápegység (UPS)  megfelelő védelmet biztosít a teljes gyártócsarnoknak, ahol két gépsor üzemel egyszerre, ugyanis a CAN mellett egy hasonlóan modern technológiát képvislő, PET palackok töltésére alkalmas gyártósor is működik, amely óránként 22 000 darab öt literes palackot képes tölteni. A UPS egységek két darab hálózati transzformátor után a főelosztóhoz csatlakoznak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a gyártócsarnok a transzformátorok egyikéről üzemeljen, illetve biztosítja a gyártócsarnokban lévő összes fogyasztó folyamatos működését.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr547805866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása