Gépagy blog

Gépagy blog

Gondolatvezérelt távirányító a televíziózáshoz

2015. június 23. - fulopmiklos

A távkapcsoló gombjai helyett immár a gondolat is vezérelheti TV készülékeinket. Nem kell a távirányítót böngészni, elég ha a kiválasztott csatornára gondolunk, és az agyhullámok ereje már kapcsol is a kívánt csatornára…

bbc-mind-controlled-tv.jpg

A legnagyobb angol médiabirodalom a  BBC,  brit kutatókkal közösen fejlesztette ki azt a futurisztikus technológiát, amely szinkronizálja a televíziós alapfunkciókkal a néző agyhullámait, aki ezáltal vezérelni képes a készüléket.

- Az új fejlesztés még csak egy belső prototípus, amelynek célja, hogy a műsorkészítők, a szakemberek és a többi felhasználó kitapasztalja, hogyan lehet ezt a technológiát a mindennapi gyakorlatba átültetni - mondta el Cyrus Saihan, a BBC Digital üzletfejlesztési vezetője.

A berendezés tulajdonképpen egy headsetből és a BBC iPlayer szoftveréből, jelfogó berendezéséből áll. Jelenleg a BBC 10 munkatársa számára érhető el az on-demand szolgáltatás, ahonnan kiválasztható a TV műsor a nézők gondolatának segítségével.

A headset képes érzékelni a viselője agysejtjeiben az agyhullámok által keltett elektromos aktivitást. A képernyőn megjelenik a koncentráció szintje, amely megmutatja, hogy mennyire kell összpontosítani, hogy a készülék végrehajtsa az adott feladatot.

A technológia  jelentősen javítja az életkörülményeit a súlyosan fogyatékos embereknek, akik korlátozott mozgásuk miatt könnyebben használhatják az egyes készülékeket. Az elkövetkező  tíz, húsz évben ez egy fantasztikus lehetőségnek ígérkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr67566886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Gondolatrendőrség"? 2015.07.25. 10:58:30

Képzeljük el milyen izgalmas lehet azon nyomozók feladata, akik a gyanúsított vagy látókörbe került személyek agyában letárolt emlékképek között tudnak "lapozni" és keresni. Képzeljük el, hogy olyan fotókat és információkat játszanak be a robbantássa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása