Gépagy blog

Gépagy blog

Szélenergiával termelt függetlenség

2014. december 05. - fulopmiklos

A napokban avatták fel az ausztriai Burgenlandban a négyszázadik szélkereket, így a tartományban található szélerőművek már közel 600 ezer háztartás áramellátását képesek fedezni.

burgenland_wind_farm.jpg

Az első ausztriai szélerőművet 20 évvel ezelőtt, 1994-ben az alsó-ausztriai Morva-mezőn állították fel. Mára az országban 870 szélerőmű üzemel, amelyek nyugati szomszédunk otthonainak egyharmadát, vagyis 1,2 millió háztartás áramszükségletét fedezik.

400_windrad.jpg

A burgenlandi szélkerekek 2,1 milliárd kWh áramot termelnek évente, amely meg is haladja a tartomány igényeit. Jól jelzi a régió elhivatottságát és a fejlődés ütemét az tény, hogy 2000 óta, - amikor 3%-ban fedezték megújuló szélenergiával Burgenland áramszükségletét -, elérték, hogy tavaly már 100%-os aránnyal büszkélkedhessenek, ezzel Európában egyedülálló módon váltak önellátóvá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr66954617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása