Gépagy blog

Gépagy blog

Ezer ételt képes megfőzni a robotséf

2015. április 23. - fulopmiklos

Miután túl vagyunk egy hosszú, elhúzódó irodában eltöltött napon, hazaérkezés után bizony nem könnyű motivációt találni a főzéshez. Ahelyett, hogy a serpenyő felett görnyednének fél-egy órát, sokan választják a készételeket...

Sokunk eljátszott már a gondolattal, milyen lenne, ha egy robot megfőzne helyettünk, és levenné a vállunkról az ételkészítés gondját. Ez ma már nem álom, ugyanis egy londoni székhelyű cég, a Moley Robotics, kifejlesztette a robotszakács prototípusát, melyet a Hanover Messe nemzetközi vásáron be is mutattak a napokban.

robot-chef-3.jpg

A robot tulajdonképpen egy konyhapult, főzőlappal, mosogatóval, sütővel, és kiegészítve két praktikus, és nagyon kifinomult robotkarral. A robot nem úgy működik, mint egy szimpla gép, hanem először felvételt készít a főzési folyamatról 3D-ben, majd konvertálja a rendkívül precíz mozdulatokat, és végrehajtja azt a kívánt étel elkészítéséhez.

screen-shot-2015-04-15-at-13_45_09.png

Az alkotó cég azt reméli, hogy 2017-re a fogyasztói verzió is megjelenik a piacokon, amely ezer receptet képes elkészíteni, valamint hűtőszekrénnyel és mosogatógéppel is ki lesz egészítve. Ez azt jelenti majd, hogy nem csak a főzést végzi el a robot, de el is mosogat maga utána. Távolról is irányítható lesz egy app segítségével, így a megrendelt étel a hazaérkezés pillanatában akár el is készülhet.

Természetesen az ilyen kifinomult technológia nem lesz olcsó mulatság, az ára közel 15.000 $ (4 200 000 Ft ), de remélhetőleg idővel olcsóbbá válnak a robotok, ha általánossá válnak a háztartásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr717392138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása