Gépagy blog

Gépagy blog

A Google és a Levi's megalkotta a ruhába szőtt touchpadet!

2015. június 02. - fulopmiklos

Csak végigsimítom diszkréten az ingujjam, és lekapcsolódik a villany. Megveregetem a farzsebem, és kikapcsol a zene, elnémul a fülhallgatóm. Ez nem mese, ez már a valóság.

A Google bejelentette legújabb ötletét, amelyet Jacquard projektnek kereszteltek el. A világ legnagyobb internetes szolgáltató cége összeállt ugyanis a Levi’s-el, hogy különböző ötletes technológiákat szőjenek bele a textilekbe, így alakítva át a ruhákat intelligens felületekké.

google-project-jacquard-viz1.jpg

A Google saját I / O konferenciáján mutatta be a „vezető fonalakat”, amelyek ötvözik a vékony, fémes vezetőket a természetes és szintetikus anyagokkal, mint amilyenek a pamut és a poliészter. A kapott „vezető fonalak” elég erősek ahhoz, hogy bármilyen ipari szövőszéken meg lehessen dolgozni őket, és megkülönböztethetetlenek legyenek az általánosan használt fonalaktól.

A fonal szálai csatlakoznak a mikroszámítógépekhez - melyek olyan kicsik, mint egy gomb -, hogy reagáljanak az érintésre és a különböző gesztusokra. Ezeket az adatokat azután a mikroszámítógépek vezeték nélkül továbbítják más eszközökre - mint például egy mobiltelefon.

google_levis_project.jpg

A Google azt szeretné, ha a termelés nagyüzemben folyna, éppen ezért állt össze az egyik legnagyobb divatóriással, a Levi’s-el. A Jacquard Projekt célja ennél távolabbra mutat, nemcsak ruhákba akarják az új technológiát felhasználni, hanem a mindennapi tárgyakban is, mint például a bútorokban, amelyeket szintén interaktív felületekként akarnak használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr317512132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása