Gépagy blog

Gépagy blog

Újabb 100 elektromos gyorstöltőállomás épül

2015. január 07. - fulopmiklos

A Dániában piacvezető e-mobilitás üzemeltető dán cég 100 darab, több szabvánnyal kompatibilis gyorstöltőt telepít Dániában és Svédországban, tovább bővítve Európa elektromos gyorstöltőállomás hálózatát. 

clever_abb.jpg

A CLEVER a töltőállomások dániai és szomszédos országokba telepítését partnerek segítségével valósítja meg, így a program keretében a vállalat először lép partnerségre a svéd energetikai céggel, az Öresundskrafttal. A hálózatot az európai TEN-T finanszírozási programnak köszönhetően a környező országokban is kibővítik.

A TEN-T, azaz az EU 2014-ben hatályba lépő közlekedésinfrastruktúra fejlesztési politikája megbízható és fenntartható személyszállítás és árufuvarozás megteremtését tűzte ki célul az EU-tagországaiban.

2013-ban a CLEVER 50 darab ABB gyártmányú DC (egyenáramú) gyorstöltővel egészítette ki a hálózatát, így már 100 helyszínen üzemeltet a dán piacon forgalomban lévő összes korszerű elektromos jármű töltésére képes, AC és DC gyorstöltőállomást.

Az elmúlt egy évben a két cég szorosan együttműködik Dániában egy olyan optimális gyorstöltő rendszer kiépítésén, amelyet kényelmes fizetési rendszerek, valamint az iparág legmagasabb rendelkezésre állási- és legjobb megbízhatósági mutatója jellemez. Az egyedülálló kapcsolódást kínáló Terra 53 töltők kiépítésével lehetővé válik a töltőállomások távfelügyelete is. Emellett az összekapcsolt platformok megbízható gerinchálózatot biztosítanak a fejlett fizetési megoldásokhoz és felügyeleti rendszerhez, illetve lehetővé teszik, hogy a gyorstöltőállomások zökkenőmentesen csatlakozzanak az ’smart’ villamos elosztórendszerekre vagy hálózatokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr137047585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rémbódess 2015.01.07. 12:23:11

Mindeközben Magyarországon...

Arcade Macho 2015.01.07. 13:46:55

mi ez a smart?
olyan mint a szmartfon?
hogy okos lenne a halozat?
ha okos lenne valojaban a halozat, akkor csucsidoben nem engedne tolteni, vagy legalabb duplaaron adna akkor a dzsuszt
süti beállítások módosítása