Gépagy blog

Gépagy blog

Szappanadagoló, ami mobilon értesíti a takarítót, ha kiürült

2015. május 20. - fulopmiklos

Megdöbbentő adat, hogy napjainkban körülbelül 4 millió takarító dolgozik Európa-szerte. A létesítményüzemeltető iparban gyors növekedés figyelhető meg az utóbbi időben, és Németországban már több embert alkalmaz az iparág, mint az autóipar, így nem meglepő, hogy új megoldások sora lát napvilágot.

tork_phone.jpg

A fejlesztések alapját az adja, hogy 4 hónapon keresztül tanulmányozták 20 cég takarítóinak munkáját. Ezek mentén pl. olyan csomagolástechnikai innovációkat találtak ki, amelyek megkönnyítik, gyorsítják a takarítók munkavégzést. Példaként említhetjük az ergonomikusan kidolgozott újratöltős csomagolást, amelynek tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a takarítók egyszerre több egységet hordhassanak magukkal minimális erőfeszítéssel, vagy az ésszerűen kialakított perforációkat a csomagoláson, amellyel oldalról is könnyen nyitható válik a doboz és a tároló helyiségekben egymás tetejére rakott csomagok is könnyen hozzáférhetők - szétnyíló szerkezetük pedig megkönnyítik a hulladékkezelést.

Ha a fejlesztők csak a takarítás eredményét vennék figyelembe, nem jutnának semmire. Ehelyett az olyan részleteknek köszönhetően érnek el kis lépésekkel jelentős fejlődést, hogy megfigyelik azt, hogy a takarítók hogyan, hol és a miért csinálják azt, amit csinálnak. A létesítményüzemeltető ipar most kihívásokkal teli és egyben izgalmas idők elé néz. A technológia kopogtat az ajtón, utat törve az innovációknak, amelyek megváltoztathatják a megszokott munkamódszereket.

szappanadagolo_tork.jpg

Ezzel a fejlődéssel összhangban az SCA nemrégiben kifejlesztette Tork EasyCube nevű szolgáltatását, amelyet a tavalyi ISSA Interclean nemzetközi takarítóipari vásáron is bemutatott. A szolgáltatás alapja, hogy az adagolókat és szemeteseket beépített szenzorokkal látják el, amelyek valós idejű adatokat nyújtanak az újratöltési és karbantartási szükségletekről. Ez lehetővé teszi, hogy a takarítók ne keményebben, hanem okosabban dolgozzanak, és egy állandó takarítási menetrend követése helyett akkor takarítsanak és pótolják a megcsappant készleteket, amikor az valóban szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr317458514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása