Gépagy blog

Gépagy blog

Lebegő kapcsolók és intelligens rendszerek a jövő otthonában

2015. június 15. - fulopmiklos

A villamossági rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértőjeként ismert Legrand a felgyorsult világ és a változó piaci igények kihívásaira válaszolva megalkotta a Valena Life kapcsolócsaládot. A Valena Life a kifinomult stílus és innovatív megoldások tökéletes kombinációját kínálja, amely a lakossági és az irodai környezetbe is egyaránt beilleszthető.

legrand_valena_life_szerelvenycsalad.jpg

A termékcsalád magyar vonatkozással is rendelkezik: a magyar fejlesztők munkáján túl a funkciók és a keretek döntő többsége a Legrand Zrt. szentesi gyárában készül. A Valena Life termékek nemcsak itthon, hanem Európa számos országában is elérhetők lesznek 2015-től, így a hazai szakemberek munkájának eredményét több millióan élvezhetik otthonukban.

„Egy új termékcsalád érkezésekor a megszokott minőséget és az innovatív megoldásokat várják el a Legrandtól. Ennek megfelelően jelentősen kibővítettük a funkcióválasztékot, merész, formabontó újításokkal pedig megreformáltuk a designt. A Valena Life ugyanakkor továbbra is hordozza azokat a stílusjegyeket, amelyek a Valena korábbi sikereit garantálták a piacon” – mondta Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „A komplett termékcsalád fejlesztése, menedzselése, gyártása és logisztikai disztribúciója jelentős részben a Legrand Magyarország irányítása és munkája által valósult meg. Ez az eddigi legnagyobb projektünk, a termékfejlesztéshez kapcsolódóan 15 millió euró értékű beruházást terveztünk, amelyből 10 millió euró már megvalósult. A következő időszakban 15 százalékkal fogjuk növelni a kapacitásunkat, a gyártósor bővítése mellett új munkahelyeket is teremtünk.”

legrand_valena_life_2015.jpgUSB töltőaljzat, többhelyiséges kihangosítórendszer-vezérlő és csillárkapcsoló jelzőfénnyel.

A Valena Life termékcsalád kapcsolói megújult, „négyzet-a-négyzetben” formaviláguknak és kreatívan variálható színeiknek köszönhetően könnyen illeszthetők minden környezethez. A kapcsolócsalád 16 különböző színű keretet kínál, amelyek esetében a klasszikusok mellett a modernebb és merészebb változatok is helyet kaptak, így a dekoratív minták és élénk színek kedvelői is megtalálják a számukra megfelelőt. A Valena Life a mai kor ízlésének megfelelően az elektronikai termékeknél is megfigyelhető lekerekített éleket követi, a kapcsolócsalád egyik egyedi formai jellemzője a konkáv kialakítású billentyű. A kapcsolók légies dizájnnal rendelkeznek, a kettős anyagú keret pedig olyan hatást kelt, mintha a kapcsoló enyhén lebegne a falon.

legrand_valena_life.jpgRedőnykapcsoló, rokokó mintás elefántcsont színű kapcsoló és piros betétes csatlakozóaljzat,

Új funkciók és csatlakozóaljzatok

Az okoseszközök terjedésére és a felhasználói igényekre válaszul a Valena Life kapcsolócsalád kínálata számos újdonságot tartalmaz.

A csatlakozóaljzatok széles funkcióválasztékának köszönhetően mindig az adott környezethez legjobban illeszkedő megoldás választható. Az USB töltőaljzat felszerelésével egyszerűen tölthetők az okostelefonok, tabletek, vagy más eszközök. Az otthon kényelmét és a szórakozást a multimédiás megoldások szolgálják, például a beépíthető Bluetooth modul, amivel okostelefonról lehet zenét továbbítani a lakás más helyiségeibe. A többhelyiséges kihangosító-rendszer segítségével a lakáson belül egyfajta kommunikációs rendszert is kialakíthatunk, mely a zeneszolgáltatás mellett lehetővé teszi a szoba-szoba közötti kommunikációt, gyermekfelügyeletet vagy akár ébresztőóra funkciót is. A zeneszolgáltatást három különböző hangforrásból (központi, helyi rádió, helyi külső bemeneti) választhatjuk attól függően, hogy csak egy helyiségben, vagy a lakás egész területén szeretnénk azt hallgatni.

A gáz- és folyadékszint érzékelők, valamint az IP44-es védelemmel ellátott termékek az otthon biztonságosabbá tételéhez járulnak hozzá: érzékelik az esetleges szivárgásokat, kritikus szintet elérő mennyiséget, majd fényjelzést és hangjelzést adnak. Megfelelő rendszer kiépítése esetén az érzékelők automatikusan elzárják a mágnes szelepeket, hogy a szivárgást minél előbb meg lehessen szüntetni.

legrand_valena_life_2015_1.jpgBambuszkeretes billenőkapcsoló, fényjelzős akadályjelző és digitális termosztát.

Világításvezérlés

A Valena Life a világításvezérlés terén is számos megoldást kínál a kényelem, a biztonság és az energiahatékonyság elérése érdekében. Ide tartozik az univerzális, minden fényforráshoz használható, nyomógombos fényerőszabályzó, a fényjelzős akadályjelző, a mozgásérzékelős vagy a késleltető kapcsoló is. Az energiatakarékos kapcsoló tökéletes megoldás gyerekszobába, alagsorba, folyosóra, és olyan helyiségekbe, ahol a kézi felkapcsolást követően automatikus lekapcsolásra van igény. Az univerzális nyomógombos fényerőszabályzó „elalvás mód”-ban történő használatának segítségével lehetséges például a gyerekszobában a világítás fokozatos lekapcsolása 1 óra alatt.

Rádiós vezérlés

A Valena Life rádiótechnológiával működő kapcsolója tökéletes megoldást kínál a lakás különböző tereinek bontás nélküli, gazdaságos átalakítására. Egy folyosó vagy nappali váltókapcsolós kiépítéséhez (amikor egy fényforrás több helyről is fel- és lekapcsolható) ezentúl nem kell falat bontani. A rádiójellel működő kapcsoló telepítése után a helyiség bármelyik részéről vezérelhető lesz majd a világítás, mindez percek alatt kivitelezhető, falbontás, vezetékezés, tapétázás és festés nélkül.

legrand_valena_life_1.jpgEgyhelyiséges kihangosító, energiatakarékos kapcsoló

MyHOME

A MyHOME rendszer az intelligens otthon minden kritériumát teljesíti a komfort, a biztonság, a kommunikáció, a vezérlés és az energiamegtakarítás fontosságát szem előtt tartva. A speciális BUS kábelezésnek és a központi irányító panelnek köszönhetően (ami fali LCD kijelző, de akár egy hagyományos okostelefon vagy tablet is lehet), a MyHOME rendszer az otthon számos elektronikus funkciójának előreprogramozását és távvezérlését teszi lehetővé, amivel növelhető a lakás tulajdonosának kényelem- és biztonságérzete, valamint csökkenthető az ingatlan energiafogyasztása. Ezek közé tartoznak a világításkapcsolás (érzékelős vagy szcenárió alapú), a redőnyvezérlés, a hőmérséklet-szabályzás, az audió és videó kaputelefon rendszerek, a betörés elleni védelmi megoldások, a CCTV technológia, de még a víz- és gázszivárgás riasztók is.

„Továbbra is a Legrand az egyetlen cég, aki Magyarországon villamossági szerelvényeket gyárt. Ez a tény, illetve a folyamatos, tudatos, a hazai igényeket is szem előtt tartó termékfejlesztési stratégia eredményezte, hogy az elmúlt években folyamatosan erősítettük piacvezető pozíciónkat”- mondta Károlyi László.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr227536522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása