Gépagy blog

Gépagy blog

A nap hülyéje, avagy apa kísérletező kedvében van!

2014. október 25. - fulopmiklos

A képen láthatjuk, amint a kísérletező kedvű szülő bemutatja a fiának, hogy működik a merülőforraló. Amíg a gyerek a bögrét tartja, apu csatlakoztatja a villából eszkábált eszközt a hálózatra. Géniusz!

a nap hülyeje.jpg

Nézzük mi történhet ezután?

a) A bögrében lévő csekély mennyiségű víz hirtelen felforr, az edény átforrósodik, ennek hatására a gyerek elejti a bögrét, kisebb égési sérülésekkel, egy összetört pohárral és némi vizes padlóval olcsón megússzák a dolgot (amennyiben a szabadon maradt villák szárait nem érinti meg senki).

b) A rosszul csatlakoztatott villa következtében a hálózati feszültség rákerül apu testére, onnan a fiú testére, így mindkettejüket 230 V-os áramütés éri.

c) A demonstrációs eszközön a szigetelés nem megfelelő, ezért szivárgó áramok érhetik apa kezét. A „csípés” hatására észbe kap, és idejében felhagy a házi kísérlettel, mielőtt még nagyobb baj történne.

A hétvégi fizikaóra lehetséges kimenetelére további befejezések is elképzelhetők, várjuk olvasóink tippjeit is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr346817285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása