Gépagy blog

Gépagy blog

360 fokos 3D kamera a Samsungtól!

2014. december 01. - fulopmiklos

A virtuális valóság egyre élethűbbé válik, és már egyáltalán nincsenek olyan távol a korábban csak sci-fikben látott technológiák. A cél természetesen még messze van, főleg ha a Star Trek sorozatokból jól ismert holofedélzetre gondolunk, ahol egy programnak és némi csillagflottás technológiának köszönhetően bármilyen szituáció megelevenedhet. Az űrszekerek utasai a földi világ bármely pontján járhatnak, a legkülönfélébb élményeket átélve, anélkül, hogy egy üres helyiségből kimozdulnának bárhova.

Project Beyond.jpg

A Samsung virtuális valóság Gear VR szemüvege megnyitotta a kapukat egy új digitális világ felé, amely eszköz hatalmas erősítést kapott egy speciális kamerarendszer formájában. A Project Beyond kamera legnagyobb újdonsága, hogy 360°-os szögben képes rögzíteni mindent, ami az objektívjei útjába kerülnek.

Samsung-Project-Beyond-360.jpg

Az új készüléket 16+1 darab kamerával látták (8 pár stereoscopic kamera), ami full HD felbontású, extra széles optikákkal van felszerelve. A Project Beyond teljesítménye irigylésre méltó, hiszen a teljes környezetéről 360°-os stereoscopic 3D-s videókat képes rögzíteni elképesztő 25 Gbps sebességgel.

A Project Beyond nemcsak egy futurisztikus elképzelés, hanem egy már meglévő, működő eszköz, ami a Gear VR-rel társítva elmossa a határokat virtuális valóság és valóság között. A Samsung szerint ez az első olyan kamera, ami 3D-ben 360°-os szögben nemcsak rögzít, hanem egyidejűleg akár streamel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepagy.blog.hu/api/trackback/id/tr606936945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása